Miljöpolicy

A.R. Städ Team AB 070-424 84 08 info@arstadteam.se

Miljöpolicy på A.R.StädTeam AB

 

A.R.StädTeam AB har sedan år 2004 börjat utveckla en egen miljöpolicy. Utveckling av miljöpolicy sker ständigt och det är ett arbete som aldrig är ändligt. Ursprungligen hade företaget en policy för kemikalier men nu omfattar den även övriga material som t.ex. skurmaskiner, städvagnar och golvmoppar.

Rent konkret så tillämpas miljöpolicyn av våran medarbetare på följande sätt:

För kemikalier:

Rengöringsmedel till den dagliga städningen skall vara godkänt med svanen, svenska naturskyddsföreningens märke eller annat liknande.

Vid upphandling av rengöringsmedel och andra kemikalier ställs krav på säkerhetsdatablad från leverantören.

Företaget undviker engångsprodukter i största möjliga mån och föredrar påfyllningsbara produkter s.k. refillprodukter.

Inköp utförs i större omgångar för att minimera på antalet transporter.

För övriga städmaterial:

Använda kvalitetsmoppar med hög livslängd så att miljön inte belastas onödigt med avfall.

Vid avfläckning av t.ex. speglar eller fönster används trasor istället för papper för att minimera materialåtgång och miljöbelastning.

Vid tvättning av moppar, trasor, arbetskläder och andra textilmaterial används endast tvättmedel som är miljömärkt med svanen eller annan liknande miljömärkning.

All toalettpapper ska ha en miljömärkning med svanen eller liknande.

Utöver det ovannämnda så källsorterar företagets medarbetare all avfall i största möjliga mån. Företaget uppmuntrar sina medarbetare till alternativa transportmedel och undersöker i dagsläget om det finns möjlighet att köpa in busskort och tjänstecyklar till arbetsplatserna.

Vid önskemål så konsulterar vi också våra kunder om vilka städmaterial som är skonsamma mot miljön och om möjligt att t.ex. använda handdukar av textil istället för handdukspapper.